Featured

Waar zitten jullie nu?

Wekelijks krijg ik wel een berichtje of een mailtje met de vraag: “Waar kunnen we bij jullie komen eten?” Voor mij is het altijd hartverwarmend en ben ik heel dankbaar dat er mensen zijn die graag willen komen genieten van onze mooie (én natuurlijk lekkere) plantaardige gerechtjes. Het leek me daarom een goed idee om jullie via deze weg te vertellen hoe het nu eigenlijk precies zit en waar jullie ons nu kunnen vinden.

In december 2017 ging onze plantaardige keuken open in het FoodLab van Bank15 en daarmee werden we de allereerste 100% vegan eetgelegenheid van Tilburg! Een mooie mijlpaal waar we altijd trots op blijven. En wat een succes! Naast de bestaande veganisten die nu opeens de happy “keuzestress” van een volledig vegan restaurant menu gingen ervaren, groeide de belangstelling voor plantaardig eten enorm en vonden meer en meer klanten hun weg naar onze gezellige keuken in Bank15.

Toen we de keuken openden wisten we dat één van de condities van het FoodLab was dat je er max. 1,5 jaar mocht blijven. Daarna moet je plaatsmaken voor een nieuwe food ondernemer. Die datum was voor De Groene Chef op 1 juli 2019.

We hebben in het FoodLab een hele mooie tijd gehad waarin we veel hebben geleerd en geweldige mensen als klant hebben mogen ontvangen. Ondanks de facilitaire uitdagingen binnen Bank15 hadden we er best langer willen blijven en kijken we er met trots en een goed gevoel op terug.

Tijdens de zomer van 2019 heb ik diverse panden bekeken die in het centrum van Tilburg ter overname aangeboden waren en ook wat nieuwbouw locaties. Daarmee werd al snel duidelijk dat het vinden van een geschikt pand met de juiste grootte, op een centrum locatie, voor een redelijke huurprijs mét de bijpassende horeca vergunning, zónder massieve overname/goodwill bedragen, verre van voor de hand ligt in Tilburg (en daarmee waarschijnlijk in alle grote steden). Ik denk graag in oplossingen dus zijn we in augustus vorig jaar gestart met het serveren van onze vegan gerechten via catering voor particulieren én bedrijven. Daarmee zijn we nu de allereerste volledig plantaardige cateraar in Tilburg en omstreken en ook daar zijn we trots op! Ik kijk nog regelmatig om me heen voor een locatie die beantwoordt aan mijn criteria. In de tussentijd gaan we als team door met koken met hart en ziel voor de plantaardige keuken en blijven we jullie graag verwennen met onze vegan gerechten.

Liefs en lekkers, Alexandra.

One Comment

  • Vera van Loenhout

    Hopelijk vind je nog een geschikt pand om weer te starten met een restaurant .Vond het in Bank15 altijd SUPER LEKKER en super gezellig .
    Moeilijk om nog iets te vinden wat een beetje te vergelijken valt !
    Groetjes Vera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *