Basis voor soepen en sauzen.
Bereidingstijd: +/- 15 min.
Benodigdheden: Keukenmachine
Maakt +/- 500 gram
Ingrediƫnten:
100 gram wortel
2 stengels bleekselderij
1 stengel prei
1 kleine venkelknol
100 gram sjalotten
2 teentjes knoflook
100 gram knolselderij
50 gram zongedroogde tomaatjes
1 bosje basilicum (30 gram)
1 bosje bladpeterselie (25 gram)
150 gram fijn zeezout of Himalaya zout
Bereiding:
Maak alle groenten schoon, was ze en en snijdt ze in stukken. Dep alles goed droog! Het is belangrijk dat er geen water in de pasta komt. Pureer alle groenten met de zongedroogde tomaten, kruiden en zout tot een dikke pasta in de keukenmachine. Zorg dat het zout goed verdeeld is. Het fungeert nl. als conserveermiddel.
Bewaar de pasta in zeer schone glazen potten, afgesloten met deksel op een donkere, koele plaats (kelder?). Deze pasta is wel 6 maanden houdbaar. Eenmaal geopend bewaar je het potje in de koelkast.
Deze pasta kan op dezelfde manier worden gebruikt als een bouillonblokje. Het is ideaal wanneer je niet de tijd hebt om een bouillonpoeder te maken. Je gebruikt +/- een halve (schone!) eetlepel pasta ter vervanging van een bouillonblokje. Proef zelf of je meer wilt toevoegen.
Comments