top of page

Groentebouillon pasta

Basis voor soepen en sauzen.

Bereidingstijd: +/- 15 min.

Benodigdheden: Keukenmachine

Maakt +/- 500 gram


Ingrediënten:

100 gram wortel

2 stengels bleekselderij

1 stengel prei

1 kleine venkelknol

100 gram sjalotten

2 teentjes knoflook

100 gram knolselderij

50 gram zongedroogde tomaatjes

1 bosje basilicum (30 gram)

1 bosje bladpeterselie (25 gram)

150 gram fijn zeezout of Himalaya zout


Bereiding:

  1. Maak alle groenten schoon, was ze en en snijdt ze in stukken. Dep alles goed droog! Het is belangrijk dat er geen water in de pasta komt. Pureer alle groenten met de zongedroogde tomaten, kruiden en zout tot een dikke pasta in de keukenmachine. Zorg dat het zout goed verdeeld is. Het fungeert nl. als conserveermiddel.

  2. Bewaar de pasta in zeer schone glazen potten, afgesloten met deksel op een donkere, koele plaats (kelder?). Deze pasta is wel 6 maanden houdbaar. Eenmaal geopend bewaar je het potje in de koelkast.

Deze pasta kan op dezelfde manier worden gebruikt als een bouillonblokje. Het is ideaal wanneer je niet de tijd hebt om een bouillonpoeder te maken. Je gebruikt +/- een halve (schone!) eetlepel pasta ter vervanging van een bouillonblokje. Proef zelf of je meer wilt toevoegen.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Masala mix

Dukkah

bottom of page