top of page
shared dinner table.jpg
shared dinner table.jpg

Na jarenlang koken in het buitenland besloot eigenaresse Alexandra van Rijen in 2016 haar succesvolle concept van De Groene Chef te verhuizen naar haar geboortestad Tilburg. Eerst als állereerste volledig plantaardige keuken in Bank15, waar ze genomineerd werd voor een Vegan Award en in de Top 5 van beste vegan eetgelegenheden in Nederland belandde. Later in een pop-up bij Mercado Emma.

 

Nu ligt de focus van De Groene Chef volledig op catering, het geven van vegan (whole food plant based) kookworkshops en (op speciaal verzoek) koken tijdens retraites. "Ik hou van ‘de energie van het verse’. Plantaardige ingrediënten zijn zó overvloedig, zo rijk aan kleur en voedingswaarde! Vol met energie, kracht en liefde. Je hebt niets anders nodig om een geweldige interessante keuken te maken."

 

De Groene Chef is gebaseerd op de eenvoudige gedachte dat eten vooral goed moet zijn. Goed voor je lichaam en geest, goed voor de Aarde en al haar levende wezens, en bovenal (h)eerlijk. Onze keuken bevat geen dierlijke producten. Alle ingrediënten waarmee we werken zijn vnl. onbewerkt, vaak glutenvrij en altijd geheel plantaardig. Onze bereidingen zijn vrij van kunstmatige toevoegingen of geraffineerde suikers. We brengen je holistische voeding uit de natuur. Puur en lekker eten, mét een urban knipoog.

 

"Eten staat voor mij persoonlijk vooral voor plezier hebben, voor genieten. En dat doe ik het liefst samen met anderen. Samen eten versterkt je band met elkaar, het brengt verbinding. Iets waaraan we in deze tijd zeker meer aandacht mogen geven. Bij De Groene Chef brengen we deze verbinding dan ook graag naar je toe!"

 

Warms, Alexandra & Team

Schermafbeelding 2021-09-23 om 13.31.23.png
e90b1a94-6fcb-46d2-ac60-7dc53c22905d.JPG

REVIEWS

"Verrassend lekker gegeten. Ik ben niet vegetarisch of veganistisch, maar met zulke lekkere gerechten mis ik vlees helemaal niet."
G. Roelaarts

 

"Ik word zo blij hiervan! Een genot voor de ogen. Een genot voor de neus en mond. En het buikgevoel is zeer zeker genieten!"
L. Meeng

"Royale porties smaakvol eten, met liefde en aandacht gemaakt, en voor een zeer schappelijke prijs. Goede service. Aanrader."
S. Waijers

"Heerlijk eten en een fantastisch team dat in de keuken staat!"
M. Lommers

Gretha Martina, Founder & CEO Leef Bewust Nederland

"De catering van De Groene Chef Alexandra, was werkelijk fantastisch! Vanaf het moment dat we haar hartelijke ontvangst ervoeren, wisten we dat we in goede handen waren. Haar liefdevolle benadering en heerlijke gerechten hebben onze deelnemers echt verwend. Maar het was niet alleen de kwaliteit van het eten dat indruk maakte; het was ook haar aandacht voor detail en haar vermogen om ons volledig te ontlasten, waardoor we ons konden concentreren op het evenement zelf. De samenwerking verliep vlekkeloos en haar overheerlijke snack was een absolute hit. Kortom, De Groene Chef heeft onze verwachtingen overtroffen en we zouden haar ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een cateraar die niet alleen geweldig eten levert, maar ook een warme en zorgzame service biedt."

Suzanne de Bruin, Yoga Lerares - SUZEN by Suus

"Moeder aarde geeft ons de allerprachtigste producten en Alexandra weet moeder aarde te eren in haar werk, haar creaties. Naast dat het eten echt een feestje is voor je smaakpapillen en je lichaam, is Alexandra ook echt fantastisch. Zo rustig, zo kalm en zoveel vertrouwen in wat ze doet. En, tijdens het retreat waar ik was zat de keuken naast de zaal waar we al onze oefeningen deden. Ik heb nauwelijks gemerkt dat er daarnaast volop gekookt werd, maar toch was het echt zo: na elke sessie stond er weer een uitgebreide maaltijd voor ons klaar. En als je vragen had of gewoon een fijn gesprek wilde voeren, dan was Alexandra daar ook voor je. Moeder aarde, moeder keuken. Alleen maar lof!"

Claudia Hendriks, Fotografe - Claudia Hendriks Fotografie

''Vanaf moment één was Alexandra de safe haven van het retreat waar ik deelnemer van was. Wat heb ik ontzettend genoten van haar heerlijke vegan eten en krachtige aanwezigheid. Ze straalde zo'n rustige energie uit dat het altijd enorm aangenaam was de keuken binnen te komen, waar de geuren je overigens tegemoet kwamen vliegen. Voor mij is eten tijdens een retreat súper belangrijk en ik kan Alexandra van harte aanraden aan iedereen die ook maar enigszins twijfelt over welke catering ze moeten inhuren. Bespaar jezelf de zoektocht en kies haar, hier ga je geen spijt van krijgen.''

Michelle Kessels, Yoga Lerares - Mindflow with Michelle

"Tijdens een prachtig retreat werd door Alexandra van De Groene Chef 3x per dag eten voor ons verzorgd wat gewoon in 1 woord 'wauw’ was. Zo voedingsrijk en klaargemaakt vanuit puurheid en verbinding met de Aarde. Ik kon in het eten proeven dat Alexandra met twee voeten verbonden was met moeder Aarde en dat van daaruit de energie stroomde. Daarnaast is ze een lieve vrouw die naast haar levenswijsheden ook overheerlijke recepten wil delen. Kortom echt een aanrader voor elke privé-gelegenheid, catering, retraite of … Top, top, top gewoon!"

Mieke & Warner

"Alexandra van De Groene Chef heeft een onvoorstelbaar heerlijke én mooie bruifloftslunch voor ons bereid! Lang niet al onze gasten kenden de veganistische keuken maar/en waren net als wij onder de indruk. De gelaagdheid van de smaken van alle verschillende verse ingrediënten was tongstrelend, het voedsel zat vol prana en de veelkleurigheid van de gerechten maakte ons gulzig. En dan de elegante aankleding van de tafel, en vooral de zorg ervoor die ze van ons had overgenomen. Wat is samen goed eten toch ongelooflijk belangrijk & fijn! Dank Alexandra!"

Minke & Olivier

"Alexandra verzorgde ons bruiloftsdiner, voor 94 gasten. Ze bereidde individuele voorgerechten, gevolgd door een shared dining formule, waarbij elke tafel 5 verschillende gerechten had die iedereen kon delen.
Alle gerechten waren erg mooi, en iedereen vond ze lekker (ook degenen die normaal niet vegan eten). Iedereen vond de shared dining erg gezellig, veel gezelliger dan uitgeserveerde borden. Trouwens, Alexandra was zeer professioneel en geweldig in communicatie. Zou haar zo weer inhuren!"

Menu_trailer.png
bottom of page