top of page

Kidney bonen burger

Ingrediënten


530 gr. gekookte, uitgelekte kidney bonen

1 kleine rode biet, fijngeraspt

175 gr. gehakte champignons

2 theel. lijnzaad geweekt in 1 eetl. water

50 gr. gehakte walnoten

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 ui, fijngehakt

1 eetl. sojasaus

1 theel. komijnpoeder

3 eetl. peterselie, fijngehakt

1 theel. zout

zwarte peper, versgemalen


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak de gehakte ui en knoflook zachtjes in een koekenpan met een beetje olie (of in een lepel bouillon wanneer je geen vet wilt gebruiken).

Wanneer deze zacht zijn voeg dan de gehakte champignons toe en bak alles tot al het vocht uit de champignons is verdampt.

Doe het champignon mengsel met de rode biet, het geweekte lijnzaad, de gehakte walnoten en de kruiden en specerijen in de keukenmachine. Pulse een paar keer tot een kruimelige structuur.

Doe dan de kidney bonen erbij en pulse 3-4 keer tot het mengsel aan elkaar blijft plakken.

Vorm het mengsel met je handen in 6 burgers en leg deze op een met bakpapier bekleed ovenrooster.

Bak de burgers in de oven voor 15 min. en draai ze dan om. Bak vervolgens nog 10 min. op de andere kant.

Haal de burgers uit de oven en laat ze 5 min. rusten (staan) zodat ze nog wat steviger worden.

Bouw je burgers naar smaak met een broodje, salade groenten en sausjes.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Masala mix

Dukkah

bottom of page