top of page
Zoeken

Barcelona, boards & family vibes: De Groene Chef op Red Bull’s Spot Check.

  • Foto van schrijver: Alexandra
    Alexandra
  • 15 mei
  • 3 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 16 mei

Sommige gigs zijn gewoon next level. Afgelopen maand mocht ik afreizen naar het kloppende hart van de Europese skatecultuur: Barcelona. Niet zozeer voor een vakantie – maar om te koken voor het skateboarding team van Red Bull tijdens Spot Check 2025, een rauw, energiek event waar steeze en skills samenkomen op legendarische spots in de stad.


Hoe kom je aan zo'n opdracht, vraag je je af? Een aantal van jullie kennen vast mijn oudste dochter Michelle nog wel van onze tijd bij Bank15. Inmiddels woont zij al meer dan 5 jaar in Barcelona en heeft daar zelfs haar eigen cateringbedrijf: Delichelle. Via een kennis hoorde ze dat een projectmanager van Red Bull op zoek was naar een private chef voor een crew voor twee weken. Looong story short ... Delichelle kreeg het contract, met zus Maxime as sous-chef en mam werd overgevlogen voor de logistieke en smakelijke organisatie.


Skateboarding met een culinaire punch

Nou wisten wij er op voorhand heel weinig van, maar blijkbaar is Barcelona voor skaters wat New York is voor jazzmuzikanten: heilig terrein. Denk aan smooth granite ledges, perfect getimede curb cuts en natuurlijk een zon die uitnodigt tot eindeloze sessies. De 'crew' bleek bij nader inzien te bestaan uit de allerbeste skateboarders van de wereld: legends als Jamie Foy, Gustavo Ribeiro, Felipe Gustavo, TJ Rogers, Angelo Caro, Danny León, Zion Wright en Aldana Bertran met naast hen een heel team van video producers, fotografen, masseurs en begeleiders. We waren alledrie stiekem een beetje starstruck.


Terwijl de crew dagelijks hun kickflips, nollies, nosegrinds en bump to hydrant to hill bombs showde op drukbezochte spots als Macba, Picnic DIY, Ciutadella en Paral·lel, zorgden wij drie keer per dag voor proteïnerijk soul food voor hongerige riders. Ontbijt, lunch & diner. Was het allemaal vegan? Nee, dat niet. Maar van mijn hand als De Groene Chef waren er loaded bowls vol geroosterde veggies, patatas bravas, noodles, tahini-drizzles, havermout - en smoothie ontbijtjes met crunchy toppings en net zo veel bite als een goed gelande tre flip. Alles super vers, voedzaam en designed to fuel up zonder je te crashen.



Gustavo Ribeiro in actie
Gustavo Ribeiro in actie

Skater food met soul

Wat me opviel? Deze skaters waren niet alleen gnarly op hun boards – ze stonden ook open voor goed eten. Tussen de shows door werd er gechild, gesnackt, gelachen en was onze keuken binnen no-time 'best spot' in town. Sommigen atleten waren in eerste instantie sceptisch, aten bv. geen enkele groente (I see you, Jamie!) of moesten alles zonder saus (Hello Danny!). Anderen kwamen vanaf dag één terug voor seconds, waren nieuwsgierig en vroegen wat dat ene groene sausje ook weer was of zeiden "omg, best f***ing food in the world!". De vibe was laid-back, Red Bull management was happy, de waardering oprecht. Dus het was een succes? Hell yes!


Wat begon als opdracht voor een merk waarvan ik zelf nog nooit één slok heb gedronken, eindigde als een memorabele ride. Om als moeder samen met je kinderen zo’n internationaal project te mogen draaien, dat is echt goud. Zij brachten hun eigen flair, bakken vol met talent en een frisse blik mee. En ik? Ik stond daar met een hart vol trots, te kijken hoe ze met gemak en plezier onderdeel werden van iets groters. Een skate-event, ja. En een familieherinnering die we voor altijd meenemen, dat ook. Maar vooral een toekomst waarin ze nog veel vaker voor Red Bull én hun atleten mogen gaan koken. Next stop: Zuid-Afrika! You go, girls. You make me so proud!


Michelle & Maxime van Delichelle
Michelle & Maxime van Delichelle



 
 

Join our mailing list for updates

Thanks for submitting!

©2025 De Groene Chef.

Changing the World One Plate at a Time.

Webdesign by Noble.Support

bottom of page